Aukštaitijos gidas
  • Naujienos
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Įdomu
  • Mokslas
  • Įmonės
  • Kultūra
Trečiadienis, 9 liepos
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Panevėžys
  • Anykščiai
  • Biržai
  • Jonava
  • Kėdainiai
  • Kaišiadorys
  • Kupiškis
  • Molėtai
  • Pakruojis
  • Radviliškis
  • Rokiškis
  • Šiauliai
  • Ukmergė
  • Utena
  • Zarasai
  • Naujienos
  • Sportas
  • Kriminalai
  • Įdomu
  • Mokslas
  • Įmonės
  • Kultūra
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Aukštaitijos gidas
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus

Pradžia » Receptai » Uogos ne tik desertams – paragavę originalių salotų, jas gaminsite kas savaitę

Uogos ne tik desertams – paragavę originalių salotų, jas gaminsite kas savaitę

Paulius Liškauskas Paulius Liškauskas
2025-06-14
Receptai
Laikas: 2 min skaitymo
Sočiosios salotos

Sočiosios salotos

Uogų sezonas trumpas, tad skanaukite jų kuo įvairesnių ir nepamirškite įkomponuoti į kasdienius patiekalus. Nors įprasta braškes naudoti glotnučiams, gardinti jomis pusryčių košę, jogurtus ar varškę, jas galime panaudoti ir sočioms salotoms. 

Netradiciniai braškių panaudojimo būdai

Aktualiosnaujienos

Joninių laužas suburs bendrai vakarienei: patarimai, kaip pigiai ir lengvai paruošti grilio patiekalus

Joninių laužas suburs bendrai vakarienei: patarimai, kaip pigiai ir lengvai paruošti grilio patiekalus

2025-06-21
Į gamtą šiltą vasaros dieną: restorano šefė Goda Juknaitė dalijasi pigiais receptais, kurie pavyks iš pirmo karto

Į gamtą šiltą vasaros dieną: restorano šefė Goda Juknaitė dalijasi pigiais receptais, kurie pavyks iš pirmo karto

2025-06-18

Mamos ir močiutės, sulaukusios gausaus uogų derliaus, iš jų verda uogienes ir kompotus, tačiau visi puikiai žino, kad uogas geriausia skanauti šviežias. Pasak „Rimi“ komercijos operacijų vadovės I. Berkman, pirkėjai itin vertina braškes, o kol lietuviškos dar sirpsta, verta pigiau įsigyti graikiškų.

Specialistė primena, kad parsinešus jų iš prekybos centro, geriausia braškes suvalgyti per tris dienas. „Jei matote, kad jų greitai nesuvartosite, užšaldykite – tiks ledams, glotnučiams, pyragams. Jei norite uogienės žiemai, geriau uogų nevirkite, o sutrinkite su cukrumi ar medumi ir laikykite nedideliuose indeliuose šaldytuve. Karštomis dienomis gera atsigaivinti vandeniu su ledo kubeliais, kuriuose sušaldytos uogos – jas tiesiog sudėliokite į ledukų formeles, užpilkite vandeniu ir užšaldykite.“

Ji priduria, kad  prie uogų galima įberti ir prieskoninių žolelių: mėtų, čiobrelių, bazilikų – toks paskanintas vanduo be pridėtinio cukraus bus ir naudingas, ir patiks visai šeimai. Be to, braškes įprasta naudoti ledams, šventiniams pyragams bei tortams ir ne tik: „Galima smulkintas braškes įmaišyti į ištirpintą šokoladą, panaudoti kaip užkandį ant krekerių su sūriu. Sumaišę balzamiko actą su trintomis braškėmis ir įbėrę truputį cukraus, gardžiuositės puikiu padažu prie salotų. Trintas braškes galima naudoti net saldžiarūgščiams kepsnių marinatams“, – vardija komercijos operacijų skyriaus vadovė.

Sočiosios braškių salotos

RECEPTAS

Patiekalui reikės:

  • 500 g braškių;
  • 100 g gražgarsčių;
  • 1 vnt. morkos;
  • 120 g ankštinių žirnių;
  • 120 g raudongūžio kopūsto;
  • 2 vnt. trumpavaisių agurkų;
  • 2 vnt. avokadų;
  • 300 g vištienos šlaunelių;
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • druskos, pipirų – pagal skonį.

Padažui reikės: 

  • 3 šaukštų graikinių riešutų aliejaus;
  • 3 šaukštų citrinos sulčių;
  • 1 šaukšto garstyčių;
  • 1 šaukštelio medaus;
  • druskos, pipirų – pagal skonį.

Kaip gaminti: 

  1. Vištieną pašlakstykite aliejumi ir iškepkite.
  2. Iškeptą vištieną atskirkite nuo kaulo, pagardinkite mėsą druska ir pipirais.
  3. Ankštinius žirnelius išvirkite vandenyje, nukoškite, supjaustykite per pusę.
  4. Raudongūžius kopūstus supjaustykite šiaudeliais, agurkus – griežinėliais, morką –plonomis  juostelėmis, avokadus – riekelėmis, braškes – į keturias dalis.
  5. Sumaišykite riešutų aliejų, citrinos sultis, medų, garstyčias. Padažą paskaninkite druska ir pipirais.
  6. Dubenyje išdėliokite paruoštas daržoves, braškes ir vištieną, užpilkite paruoštu padažu.

Skanaus!

Žymos: Derlius
DalintisSiųsti

Panašūs straipsniai

Daržovių iššūkis: nė dienos be salotų – nepamirškite jų grilindami
Receptai

Daržovių iššūkis: nė dienos be salotų – nepamirškite jų grilindami

2025-06-12
Neilgai truksiančio trešnių sezono startui – 3 nauji, dar neragauti receptai: ką ruošti pusryčiams, pietums ir net vakarienei
Receptai

Neilgai truksiančio trešnių sezono startui – 3 nauji, dar neragauti receptai: ką ruošti pusryčiams, pietums ir net vakarienei

2025-06-05
Greita, lengva ir skanu: ką aktorius Arnas Ašmonas ruošia mylimajai Gabijai
Laisvalaikis

Greita, lengva ir skanu: ką aktorius Arnas Ašmonas ruošia mylimajai Gabijai

2025-06-04
Nustebs net grilio karalius tėtis: taupus, bet pribloškiantis receptas – vištienos blauzdelių „ledinukai“
Receptai

Nustebs net grilio karalius tėtis: taupus, bet pribloškiantis receptas – vištienos blauzdelių „ledinukai“

2025-05-30
Gyvenimas

Šventiški ir sotūs receptai tėvo dienos proga

2025-05-29
Prof. R. Laužikas: „Šaltibarščių pirmtakai minimi dar K. Donelaičio „Metuose“
Įdomu

Prof. R. Laužikas: „Šaltibarščių pirmtakai minimi dar K. Donelaičio „Metuose“

2025-05-23
Į šaltibarščius – kokosų pienas, mineralinis vanduo ar net vyšnių sirupas: lietuvių reakcija pažėrė netikėtumų
Įdomu

Į šaltibarščius – kokosų pienas, mineralinis vanduo ar net vyšnių sirupas: lietuvių reakcija pažėrė netikėtumų

2025-05-18
Laisvalaikis

Trys originalūs receptai „Eurovizijos“ vakarėliui su spalvingosiomis paprikomis

2025-05-13
Nauja interneto sensacija – ar jau išbandėte „itališkus sušius“?
Laisvalaikis

Nauja interneto sensacija – ar jau išbandėte „itališkus sušius“?

2025-05-12
Daugiau

Reklama

Verta pamatyti Verta pamatyti Verta pamatyti

Aktualijos

Interviu su Ignalinos meru: trūksta valstybės dėmesio paribio rajonams

Interviu su Ignalinos meru: trūksta valstybės dėmesio paribio rajonams

2025-07-09
„Juventus“ priekinėje linijoje – E. Venskus

„Juventus“ priekinėje linijoje – E. Venskus

2025-07-09
Kelio remontas

Vyksta Birutės gatvės kapitalinis remontas Zarasuose: prašo neužstatyti automobiliais

2025-07-09
N. Kulieša toliau žais „Lietkabelyje“, komandą palieka D. Stenionis

N. Kulieša toliau žais „Lietkabelyje“, komandą palieka D. Stenionis

2025-07-09
Išmokos vaikams nuo 2025 m.: kas priklauso?

Kelionės su vaikais – išsiruošti sunku, bet įspūdžiai atperka viską

2025-07-09

Vietos Naujienos

Interviu su Ignalinos meru: trūksta valstybės dėmesio paribio rajonams

Interviu su Ignalinos meru: trūksta valstybės dėmesio paribio rajonams

2025-07-09
„Juventus“ priekinėje linijoje – E. Venskus

„Juventus“ priekinėje linijoje – E. Venskus

2025-07-09
Kelio remontas

Vyksta Birutės gatvės kapitalinis remontas Zarasuose: prašo neužstatyti automobiliais

2025-07-09
N. Kulieša toliau žais „Lietkabelyje“, komandą palieka D. Stenionis

N. Kulieša toliau žais „Lietkabelyje“, komandą palieka D. Stenionis

2025-07-09
Tarptautinis projektas „Sveikas senėjimas“

Tarptautinis projektas „Sveikas senėjimas“

2025-07-09

Apie Aukštaitijos gidą

Naujausi

Interviu su Ignalinos meru: trūksta valstybės dėmesio paribio rajonams

Interviu su Ignalinos meru: trūksta valstybės dėmesio paribio rajonams

2025-07-09
„Juventus“ priekinėje linijoje – E. Venskus

„Juventus“ priekinėje linijoje – E. Venskus

2025-07-09

Skaitomiausi

Daugailių seniūnija

Kuo skiriasi miestas nuo miestelio ir gražiausi miesteliai Aukštaitijoje

2025-07-07
Kaimai iš oro

Kuo skiriasi miestas, miestelis ir kaimas?

2015-05-05
  • Paskelbkite naujieną
  • Rašyti redakcijai
  • Reklama
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

© Aukštaitijos gidas

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Žinios
    • Panevėžys
    • Anykščiai
    • Biržai
    • Jonava
    • Joniškis
    • Kėdainiai
    • Kaišiadorys
    • Kupiškis
    • Molėtai
    • Pakruojis
    • Radviliškis
    • Rokiškis
    • Šiauliai
    • Širvintos
    • Švenčionys
    • Ukmergė
    • Utena
    • Visaginas
    • Zarasai
  • Įdomu
  • Kultūra
  • Kriminalai
  • Laisvalaikis
  • Naujienos
  • Politika
  • Sportas
  • Įmonių katalogas
  • Paskelbkite naujieną

© Aukštaitijos gidas