Panevėžio miesto savivaldybė drauge su Panevėžio atviru jaunimo centru (PAJC), padedant Jaunimo reikalų agentūrai (JRA), jau daugiau kaip pusmetį įgyvendina projektą „Gero skonio akademija“. Jo tikslas – ugdyti jaunimo praktinius įgūdžius, stiprinti emocinį atsparumą ir skatinti socialinę integraciją.
Pirmosios projekto veiklos pranoko lūkesčius. Kasdienės kulinarinės dirbtuvės subūrė dešimtis jaunuolių, ypač patiriančių socialinę atskirtį, o išvažiuojamoji stovykla tapo kūrybiškumo, atradimų ir bendrystės erdve. Rezultatai parodė, kad tokios iniciatyvos ne tik lavina praktinius gebėjimus, bet ir padeda jaunimui įveikti socialinę izoliaciją, motyvacijos stoką ir stiprina psichologiškai.
Projekto metu Panevėžio atviro jaunimo centro erdvėse vyksta kasdienės maisto kultūros dirbtuvės. Dalyviai mokosi sudaryti savaitinius mitybos planus, perka produktus, gamina, kartu valgo ir dalijasi mintimis prie bendro stalo.
„Šios dirbtuvės tapo puikia kulinarinių įgūdžių mokykla ir kartu saugia erdve dalytis emocijomis, aptarti santykius bei kasdienius iššūkius, stiprinant jaunuolių toleranciją ir bendrystę“, – sakė Panevėžio atviro jaunimo centro vadovė Daiva Juodelienė.
„Bendradarbiaujant su partneriais, pavyko pasiekti tuos jaunuolius, kurie iki šiol nedalyvavo jokiose veiklose. Per pirmuosius mėnesius pavyko veiklomis sudominti ir įtraukti daugiau kaip 80 jaunų žmonių. Surengta stovykla, organizuoti dirbtinio intelekto mokymai. Dalyviai mokėsi emocijų valdymo, planuoti ateities veiklas bei stiprino motyvaciją“, – džiaugėsi Panevėžio miesto savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė Toma Karosienė.
Projekto „Gero skonio akademija“ veiklos tęsis – vyks dirbtuvės, kurios padės plėsti jaunimo įsitraukimą ir suteiks daugiau galimybių jaunuoliams augti bei tapti aktyviais visuomenės nariais.
Komunikacijos skyrius

















