Pabodo ant laužo sudegęs ar neiškepęs maistas? Praleidžiate daug laiko ir pastangų stovėdami prie laužo ir stebėdami ar mėsa kepa, ar ugnis ne apdegino patiekalų? Jei taip, tai jums reikalinga Kamado kepsninė, kuri kulinarinį darbą paverčia malonumu. Kas yra kamado kepsninė ir kuo ji pranašesnė už kitas?
Istorija
Pirmiausia, trumpai apie šios kepsninės atsiradimą. Kamado istorija prasideda prieš 3000 metų. Pirmosios tokio tipo kepsninės buvo aptinkamos Kinijoje, vėliau pastebėta, kad jos aptinkamos įvairiausiuose pasaulio kampeliuose. Žinoma tai buvo paprasčiausi apvalūs moliniai indai, tačiau manoma kad tai ir yra kamado kepsninių atsiradimo priežastis. Bėgant laikui šie indai ištobulėjo, įgavo įvairiapusiškesnį panaudojimą ir taip dar labiau išplito po pasaulį. Pradžioje jie buvo naudojami ryžių gaminimui, vėliau Japonai suprato kepsninės privalumus išlaikant pastovią temperatūrą ir pradėjo juose ruošti mėsos patiekalus. Dėl cirkuliavimo ir šilumos išlaikymo sistemos ši kepsninė išpopuliarėjo dėl termiško maisto apdorojimo ir minkštos patiekalų tekstūros.
Apie
Šiais laikais kamado kepsninės gaminamos naudojant aukščiausias technologijas. Naudojama karščiui atspari keramika bei kitos ugniai atsparios medžiagos, tokios kaip smulkinti lavos akmenys, užtikrina kepsninės ilgaamžiškumą ir apsaugo kepsninę nuo skilinėjimo. Gali būti įvairių dydžių kepsninių, nuo mažesnių skirtų išvykai į gamtą, iki itin didelių galinčių vienu metu iškepti 4 viščiukus ir išmaitinti net didžiausią kompaniją. Taip pat šios kepsninės pasižymi išvaizdos įvairiapusiškumu. Kamado kepsninės gali būti padengtos blizgia keramika ar glazūra, dažais ar net keramine mozaika. Dėl naudojamų kokybiškų medžiagų užtikrinamas atsparumas skilinėjimui ar kitiem nusidėvėjimo požymiams.
Naudojimas
Kas liečia kepsninės naudojimą tai kūrenimas dažniausiai būna anglimis, tačiau būna ir dujinių ir elektrinių modelių. Naudojant anglis, dėl mažesnio pelenų kiekio, kepsninė lieka švaresnė, todėl ir valymui skirtas laikas sutrumpėja. Kepsninė gali būti įkaitinama iki 400 oC ir dėl cirkuliavimo sistemos temperatūra gali būti lengvai reguliuojama.
Galimybės
Dėl temperatūros reguliavimo bei universalios ovalo formos ši kepsninė pritaikyta ne vien mėsos kepimui, bet ir daugeliui kitų ruošimo būdų. Netiesioginis kepimas, tai kepimas ne ant tiesioginių ugnies liepsnų. Tai puikiai tinka didesniems mėsos gabalėliams, kai norima užtikrinti termišką apdorojimą bei gardų paskrudimą. Naudojant tuos pačius priedus galima įsirengti ir nuosavą rūkyklą ir mėgautis šviežiai rūkyta mėsa ar žuvimi. Taip pat kamado kepsninė gali atstoti mūrinę krosnį. Taip išgaunami nepakartojami konditeriniai kepiniai bei visų mėgiamos picos, kurių skonio orkaitėje atkartoti neįmanoma.
Taigi, ieškote naujos kepsninės išvykoms ar namams? Didelis kamado kepsninių dydžių pasirinkimas tiks kiekvienam poreikiui. Mažesni puikiai tinka išvykoms, o didesni namams ar dideliems susibūrimams. Naudojamos medžiagos ir technologijos užtikrins gaminio ilgaamžiškumą ir nepranokstamą kokybę. Įrengtas funkcionalumas bei įvairūs priedai leis mėgautis ne tik tradiciškai kepta mėsa, bet ir rūkyta žuvimi ar net šviežia, tarsi ką tik iš krosnies ištraukta, pica. Kodėl rinktis tradicišką šašlykinę kai viena kamado kepsninė gali atstoti daugybę kitų naudingų įrankių ir garantuoti tobulą skonį kiekvieną kartą. Daugiau informacijos galite rasti apsilankę tinklapyje www.kepsnines.lt