Kanapių arbata turi gana ilgą ir įdomią vartojimo istoriją, siekiančią senovės laikus. Manoma, kad pirmoji kanapių arbatos gaminimo tradicija gimė Indijoje ir Jamaikoje, kur nuo seno žinomos ypatingos gydomosios kanapių augalo savybės. Kaip žinote, pluoštinės kanapės yra augalas, turintis daug naudos. Kanabidiolis (veiklioji kanapių pluošto medžiaga) geriausiai žinomas dėl raminamojo ir analgezinio poveikio. Net nedideli CBD ir kitų kanabinoidų kiekiai (dažnai iki 5%) kanapių arbatoje subalansuoja miegą ir gerina virškinimą, todėl gerti prieš miegą yra didžiulė nauda.
Kanapės yra kartus augalas, todėl arbatą galima pasaldinti medumi ir agavų sirupu pagal savo skonį
Tada supilkite į mėgstamą puodelį ir patogiai įsitaisykite atsipalaidavimo akimirkai. Taip pat kanapių arbatą galite pasigaminti tiesiog kelioms minutėms pamirkę pluoštinius kanapių žiedus ir lapus karštame vandenyje, tačiau taip neatskleis visas arbatos turtingumas. Norintiems malonesnio skonio ir stipresnio aromato siūlome citrinos žievelės ir cinamono lazdelės skonius. Tokia arbata bus labiau gaivi, ramins ir kvapnesnė. Tikra citrinų rūgštis gali sutraukti grietinėlę, todėl rekomenduojame naudoti pieną (tiks ir migdolų, ryžių, sojų pienas). Kai kurie žmonės mėgsta į kanapių arbatą dėti sviesto arba kakavos sviesto, nes nori stipresnio CBD poveikio. Rekomenduojame išbandyti ir šią parinktį. Kapanių arbatą ir kitus kanapių produktus rasite čia.
Kanapių lapai ir žiedų arbata turi ir kitų gydomųjų savybių
Tai padeda didinti fizines jėgas, gerina nuotaiką, apetitą, kraujotaką, taip pat stiprina imuninę sistemą, stabilizuoja protą, ramina skrandį, normalizuoja žarnyno skausmus, malšina gerklės ir kvėpavimo sutrikimus, žadina vidines jėgas ir pasitikėjimą savimi. Kadangi kanapėse esančios veikliosios medžiagos pasisavinamos per virškinimo sistemą, pamažu atsiskleidžia gydomosios arbatos savybės. Švelnus arbatos poveikis trunka apie 4-8 valandas. Šis laikas gali skirtis priklausomai nuo pluoštinių kanapių kokybės, paruošimo būdo ir individualių organizmo savybių.
Kaip pasigaminti šią kanapių arbatą?
Turėdami šiek tiek kantrybės, galite pasigaminti arbatos, kuri ne tik sveika, atpalaiduoja, bet ir ramina. Atlikite šiuos paprastus veiksmus ir išmoksite pasigaminti kanapių žiedų ir lapų arbatos. Tiesiog pridėkite pluoštinių kanapių lapų ir žiedų bei keletą kitų ingredientų, kuriuos tikriausiai visada rasite savo virtuvėje.
Pluoštinius kanapių žiedynus atsargiai atskirkite nuo šakų (jei yra). Susmulkintą žiedyną sudėkite į sietelį. Į puodą įpilkite šalto vandens, o paruoštą sietelį pamirkykite kanapėmis. Dviems puodeliams reikia 1000 ml vandens ir 0,8 g kanapių arbatos. Kai tik vanduo pradės virti, uždenkite ir leiskite virti dar 15 minučių. Visada įpilkite šiek tiek papildomo vandens, kad kompensuotumėte išgaravimą. Virkite kanapių arbatą apie 15 minučių, tada įpilkite apie 60 ml pieno, geriausia pasterizuoto. Atminkite, kad aktyvioji kanapių dalis tirpsta riebaluose, o ne vandenyje. Todėl kanabinoidams aktyvuoti turi būti naudojami riebalai. Išmaišę pieną, leiskite arbatai troškintis dar 10 minučių ant silpnos ugnies, kaskart pamaišydami. Praėjo dar 10 minučių. Jūsų kanapių arbata yra paruošta, leiskite atvėsti keletą minučių.